Medicijnen

In maart zijn we weer drie weken naar Gambia geweest. Vaak denk ik dat ik daar alles wel zo'n beetje gezien heb. Maar iedere keer verbaas ik me weer over de bittere armoede die ik telkens weer zie.

 

Een gezin waar het 7e< kind geboren is en waar ze met zijn allen op een stuk schuimrubber slapen. Een oude man die zijn laatste levensdagen slijt op een voddenbaal. De stank daar was niet te harden. Er was daar alleen een oude vrouw die zelf maar amper uit de voeten kon die voor hem zorgde. En ik weet, ik kan niet iedereen helpen, maar soms blijf ik me zo machteloos voelen. Bij het gezin kleding  voor de kinderen gebracht. Ook veel linnengoed, handdoeken en beddengoed, een zak rijst. Voor even is de ergste nood weer voorbij.

En dan breng je de spullen…..de kinderen werden het bos in gestuurd om cashewnoten te zoeken. Deze werden ter plekke voor me geroosterd. Je hebt niets en toch willen ze wat terug geven. Ze smaakte alleen al lekker door de liefde waarmee ze gegeven werden.

 

Maar ook weer veel andere dingen kunnen doen. De binnenkant van de kliniek is binnen weer helemaal geschilderd. Alles ziet er weer fris uit. Er was een probleem met de waterpomp en dat is gelukkig ook weer opgelost. Veel babykleding en medische spullen voor de bevallingen achter gelaten. Iedere maand wordt er bij mijn kliniek nu een zak rijst en wat dagelijkse benodigdheden bezorgd.

 

Verder ook veel medische spullen naar de ziekenhuizen in Brufut en Sanyang gebracht. Wat was het allemaal weer welkom. Een aantal van de sponsorkinderen opgezocht. Bij de gezinnen die het het hardst nodig hadden een zak rijst gebracht. Ook voor mijn kleine gehandicapte vriendje Assan het schoolgeld voor een half jaar weer betaald. Wat heeft dat kereltje het naar zijn zin in het Hart house. Nog een jaar dan moet hij daar vertrekken….en nog steeds geen oplossing voor hem gevonden..

 

Maimuna die ik in november doodziek vond is gelukkig een beetje aan het opknappen. De medicijnen voor haar kosten 8 euro per maand. Zelf had ze dat geld niet. Bij de apotheek, waar ik altijd de medicijnen voor het Brufut Health Center koop voor 7 maanden medicijnen vooruit betaald. Nu kan ze iedere maand daar haar medicijnen ophalen.

 

Ook weer voor een maand medicijnen voor het het Brufut Health Center gekocht. Heel veel medicijnen voor kinderen. Antibiotica, vitaminen, hoestsiroop. De meeste kinderen hebben maar heel weinig weerstand door het eenzijdige eten. En zo zijn 3 weken weer omgevlogen.

 

Weer heel veel geld uitgegeven…. Ik ben iedere keer weer dankbaar dat ik een beetje verlichting mag brengen in dit straatarme land. Maar zonder sponsors lukt dit niet. Mag ik weer een beroep op U doen ??

Reactie schrijven

Commentaren: 0