Een nieuwe winkel
04. mei 2023
Van half februari tot 1 april verbleven we 6 weken in Gambia. Een vriendin en haar schoonzusje zouden Joost en mij de eerste twee weken vergezellen. Voor hen beide de eerste keer in een ontwikkelingsland. Mijn vriendin zou ook haar sponsorkindje ontmoeten, wat uiteindelijk een enorm emotionele gebeurtenis was.

Balans
21. februari 2023
Dinsdag 21 februari vertrekken we weer naar Gambia tot 1 april. Joost gaat deze keer ook mee. Een goede vriendin van me en haar schoonzusje gaan de eerste twee weken met me mee. Er zullen ongeveer 100 dozen met medische goederen en kleding weggebracht moeten worden.

10. januari 2023
Zes weken in Gambia zijn weer voorbij gevlogen. Zes hele drukke weken, maar wat is er veel gebeurd! Allereerst een afspraak gemaakt met Banka, de aannemer die de wachtruimte van mijn kliniek ging renoveren. Hij beloofde ze snel mogelijk een calculatie voor me te maken. Het is heel hard nodig. Door het hele slechte regenseizoen met tal van overstromingen en stormen was het dak helemaal vernield. De hele wachtruimte opknappen ging ongeveer 3500 euro kosten. In de kliniek zelf waren alle...
Regenseizoen
01. oktober 2022
Over 2 weken is het weer zover, 18 oktober hoop ik weer voor 6 weken richting Gambia te gaan. Ik ben benieuwd wat ik aantref. De berichten zijn ronduit alarmerend. Het regenseizoen is bar en boos geweest. Heel veel overstromingen waarbij huizen ingestort zijn.

Een nieuw dak
08. februari 2022
In oktober en november was ik weer in Gambia. Er zijn nare dingen gebeurd, en dat heeft me enorm aan het twijfelen gebracht of ik door moest gaan met mijn projecten daar. Maar we gaan gewoon door…..De hulp aan heel veel mensen mag niet ten koste gaan van de narigheid die me overkomen is.

Terug in Gambia
19. augustus 2021
Na 15 maanden niet in Gambia te zijn geweest kon het in juni weer even. Een bezoek van 3 weken om met eigen ogen te zien hoe het allemaal ging. Fijn om weer heel veel lieve vrienden en bekenden te zien.

Alweer 13 maanden geleden
10. mei 2021
Het is alweer 13 maanden geleden dat we in Gambia geweest zijn. Gelukkig blijven we dankzij vrienden en kennissen goed op de hoogte van de situatie daar. En die is heel slecht. Door het weg blijven van de toeristen wordt er weinig tot niets verdiend. Er wordt honger geleden...

20. oktober 2020
Normaal gesproken had ik nu in Gambia gezeten, maar het lijkt me nu niet veilig om die kant op te gaan. Gelukkig kan, dankzij Samba de hulp aan Gambia gewoon doorgaan. De opgestuurde medische spullen worden nog steeds over verschillende ziekenhuizen en hulpposten verdeeld. Ook de noodhulp voor de meest schrijnende gevallen gaat gewoon door. Nu even geen projecten, maar voedsel...

04. juli 2020
Er zijn de afgelopen weken 15 pakketten met noodhulp verdeeld. Voor een aantal gezinnen is de ergste honger weer even voorbij. Ook deze week zullen er weer een aantal noodpakketten verdeeld gaan worden.

13. mei 2020
Ook in Gambia slaat het coronavirus hard toe. Om hoeveel gevallen het gaat is onduidelijk, er zijn 22 personen positief getest maar als je ziet hoe dicht de mensen er op elkaar leven is dit bijna onmogelijk. Volgens een vriendin van me die verpleegkundige is gaat het om duizenden personen. Maar hoe dan ook.. De noodtoestand is 27 maart afgekondigd.

Meer weergeven