Regenseizoen
01. oktober 2022
Over 2 weken is het weer zover, 18 oktober hoop ik weer voor 6 weken richting Gambia te gaan. Ik ben benieuwd wat ik aantref. De berichten zijn ronduit alarmerend. Het regenseizoen is bar en boos geweest. Heel veel overstromingen waarbij huizen ingestort zijn.

Een nieuw dak
08. februari 2022
In oktober en november was ik weer in Gambia. Er zijn nare dingen gebeurd, en dat heeft me enorm aan het twijfelen gebracht of ik door moest gaan met mijn projecten daar. Maar we gaan gewoon door…..De hulp aan heel veel mensen mag niet ten koste gaan van de narigheid die me overkomen is.

Terug in Gambia
19. augustus 2021
Na 15 maanden niet in Gambia te zijn geweest kon het in juni weer even. Een bezoek van 3 weken om met eigen ogen te zien hoe het allemaal ging. Fijn om weer heel veel lieve vrienden en bekenden te zien.

Alweer 13 maanden geleden
10. mei 2021
Het is alweer 13 maanden geleden dat we in Gambia geweest zijn. Gelukkig blijven we dankzij vrienden en kennissen goed op de hoogte van de situatie daar. En die is heel slecht. Door het weg blijven van de toeristen wordt er weinig tot niets verdiend. Er wordt honger geleden...

20. oktober 2020
Normaal gesproken had ik nu in Gambia gezeten, maar het lijkt me nu niet veilig om die kant op te gaan. Gelukkig kan, dankzij Samba de hulp aan Gambia gewoon doorgaan. De opgestuurde medische spullen worden nog steeds over verschillende ziekenhuizen en hulpposten verdeeld. Ook de noodhulp voor de meest schrijnende gevallen gaat gewoon door. Nu even geen projecten, maar voedsel...

04. juli 2020
Er zijn de afgelopen weken 15 pakketten met noodhulp verdeeld. Voor een aantal gezinnen is de ergste honger weer even voorbij. Ook deze week zullen er weer een aantal noodpakketten verdeeld gaan worden.

13. mei 2020
Ook in Gambia slaat het coronavirus hard toe. Om hoeveel gevallen het gaat is onduidelijk, er zijn 22 personen positief getest maar als je ziet hoe dicht de mensen er op elkaar leven is dit bijna onmogelijk. Volgens een vriendin van me die verpleegkundige is gaat het om duizenden personen. Maar hoe dan ook.. De noodtoestand is 27 maart afgekondigd.

21. januari 2020
Van 21 januari tot 1 april zijn mijn man en ik weer in Gambia. De koffers staan gepakt en over een paar uurtjes gaan we richting Brussel. Een beetje vakantie houden maar er zijn ook weer heel veel dozen met spullen onderweg die weer verdeeld moeten worden. Toen ik in het najaar in Gambia was heb ik kontakt gehad met 3DGam (Google er maar eens op) Een organisatie die gesponsord wordt door Gambianen die in het buitenland wonen. Een organisatie die geregistreerd is in Gambia en niet verbonden is...

03. december 2019
Ik ben weer voor 6 weken in Gambia. Het is onvoorstelbaar hoe heet het is... Maar toch fijn om weer hier te zijn.

01. maart 2019
In maart zijn we weer drie weken naar Gambia geweest. Vaak denk ik dat ik daar alles wel z’on beetje gezien heb. Maar iedere keer verbaas ik me weer over de bittere armoede die ik telkens weer zie.

Meer weergeven