Auto

 

Ik ben weer voor 6 weken in Gambia. Het is onvoorstelbaar hoe heet het is... Maar toch fijn om weer hier te zijn.

De scholen moeten weer bezocht worden om het schoolgeld van 40 sponsorkinderen te betalen en er staan ruim 300 dozen met hulpgoederen die weggebracht moeten worden. Verder moeten er wat aanpassingen aan mijn kliniek gedaan worden en natuurlijk gaan we ook weer medicijnen kopen voor het Brufut Health Center.

 

Het mooiste nieuws is dat ik een geweldige 4Wheel drive gesponsord heb gekregen van Mylene Krete een verloskundige die deze periode bij me is en vrijwilligerswerk gaat doen in het grote ziekenhuis van Brikama. Ik ben hier zo ontzettend blij mee. Geen dure onkosten meer aan taxi's Geen onnodig gewacht meer op chauffeurs die een uur of nog langer aan komen zetten. Het is niet eenvoudig om hier te rijden want verkeersregels bestaan hier niet.... En verder geiten en koeien die zomaar oversteken. Auto's zonder licht, fietsers zonder licht en van sommige wegen zijn bijna onbegaanbaar door het vele water dat er nog staat. Er zitten enorme gaten in de wegen, ieder autoritje is een survival. Maar ik ben ontzettend dankbaar voor deze auto. Als ik hier niet ben zal hij gebruikt worden voor noodgevallen in mijn kliniek om zwangere vrouwen die problemen hebben tijdens de bevalling om ze naar een van de grote ziekenhuizen te brengen.

We hebben vandaag de eerste lading dozen naar het Brikama Health Center gebracht waar Mylene 5 weken gaat werken. 

Reactie schrijven

Commentaren: 0