We zijn er klaar voor

Van 21 januari tot 1 april zijn mijn man en ik weer in Gambia. De koffers staan gepakt en over een paar uurtjes gaan we richting Brussel. Een beetje vakantie houden maar er zijn ook weer heel veel dozen met spullen onderweg die weer verdeeld moeten worden.

Toen ik in het najaar in Gambia was heb ik kontakt gehad met 3DGam (Google er maar eens op) Een organisatie die gesponsord wordt door Gambianen die in het buitenland wonen. Een organisatie die geregistreerd is in Gambia en niet verbonden is aan politiek en religie en de mensenrechten hoog in het vaandel hebben staan. Zij willen de kwaliteit van de gezondheidszorg en het onderwijs verbeteren. Ik heb een heel goed gevoel bij deze organisatie en hoop samen met hen nog veel te bereiken. Nu zie je dat er door heel veel stichtingen aangeleverde goederen op de verkeerde plaats terecht komen en dat kan niet de bedoeling zijn.

Ik ben een paar dagen met hen op pad geweest en had de volgende dag een keurig rapport wat goed en fout ging. Spullen die bijvoorbeeld op een hulppost staan en die in een groot ziekenhuis thuis horen. Dat moet beter kunnen... 3DGam heeft het voor de ziekenhuizen die ik ondersteun keurig in kaart gebracht. En heel goed om lokale initiatieven te ondersteunen. Je hoeft niet altijd zelf het wiel uit te vinden... 


Het bestuur van 3DGam met de officiële papieren
Het bestuur van 3DGam met de officiële papieren