Balans

Dinsdag 21 februari vertrekken we weer naar Gambia tot 1 april. Joost gaat deze keer ook mee. Een goede vriendin van me en haar schoonzusje gaan de eerste twee weken met me mee. Er zullen ongeveer 100 dozen met medische goederen en kleding weggebracht moeten worden. Maar ik hoop deze keer ook een beetje vakantie te kunnen houden. Even genieten van de strakblauwe luchten, de mooie stranden waar je heerlijk kunt wandelen. Gambia is en blijft natuurlijk ook een mooie vakantiebestemming….

 

Intussen ook de balans opgemaakt van vorig jaar. Er is weer heel veel gedaan en heel veel mensen kunnen helpen.

Hierbij een overzicht van de gemaakte kosten

Transport hulpgoederen               1590,--

Schoolgeld kinderen                    2884,-- *

Medicijnen                                    600,--

Voedselhulp                                  822,--

Onderhoud kliniek                        3390,--

Benzine                                         580,--

Huur opslag in Gambia                   265,--

Bankkosten Rabobank                      26,--

 

In totaal is dat 10.157 euro . * Het schoolgeld van de kinderen wordt betaald door vaste sponsors. Ieder kind heeft zijn eigen sponsor. Sommige scholen zijn wat duurder dan de sponsor bijdraagt, dus dat wordt wel bijbetaald uit de algemene middelen.

 

Ook de kliniek zal geld blijven kosten. De batterijen voor de solar gaan maar een beperkt aantal jaren mee. De kwaliteit is niet de kwaliteit die wij gewend zijn. En in het regenseizoen gaat er veel kapot, en om alles er een beetje netjes uit te laten zien moet er iedere twee jaar geschilderd worden.

 

Ook de transportkosten voor de hulpgoederen stijgen enorm. Die zijn in anderhalf jaar tijd van zes euro per doos van 8,50 euro gegaan. En ik probeer al heel selectief te zijn met wat ik opstuur, maar je kunt het zo gek niet verzinnen of het is bruikbaar daar. Ook de prijzen van de dagelijkse levensbehoefte zijn, net als in Nederland, enorm gestegen.

 

We proberen te helpen waar we kunnen en ik hoop ook de komende weken weer een lichtpuntje te mogen brengen in het leven van sommige mensen.

 

Maja Verhoeven

 

Reactie schrijven

Commentaren: 0